Seznam alergenů

publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU

1) Obiloviny obsahující lepek - pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2) Korýši - a výrobky z nich

3) Vejce - a výrobky z nich

4) Ryby - a výrobky z nich

5) Podzemnice Olejná (arašídy) - a výrobky z nich

6) Sójové boby (sója) - a výrobky z nich

7) Mléko - a výrobky z nich

8) Skořápkové plody - mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9) Celer - a výrobky z něj

10) Hořčice - a výrobky z ní

11) Sezamová semena (sezam) - a výrobky z nich

12) Oxid siřičitý a siřičitany - v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

13) Vlčí bob (lupina) - a výrobky z nich

14) Měkkýši - a výrobky z nich